Indoor-outdoor living

Waarom een leefveranda de moeite waard is
Kom je ruimte tekort in huis? Dan kan een leefveranda een slimme oplossing zijn. Of je er nu werkt aan je bureau, tv-kijkt in de zetel of gewoon even wegdroomt bij een adembenemend zicht op de tuin: deze handige extra ruimte vul je in zoals je zelf wil. Een snelle, simpele en prachtige uitbreiding van je woning.

Altijd dat heerlijke buitengevoel

Glas, glas en nog meer glas: wie om zich heen kijkt in een leefveranda, staart waarschijnlijk recht naar buiten. Precies daarom is deze ruimte zo geliefd bij velen, want ook als het 's winters ijzig koud is, geniet je zonder bibberen van dat zalige buitengevoel. Om temperatuurschommelingen onder controle te houden, kies je wel best voor zonwerende beglazing met een hoge isolatiewaarde en sterk isolerende profielen. Zo gaat de warmte in die koude wintermaanden niet verloren en blijft het 's zomers lekker fris.

Het hele jaar door genieten

In een leefveranda schijnt de zon (met een beetje geluk) het hele jaar door. Jij, je gezin, je huisdieren en zelfs je planten: iedereen profiteert er van een overvloed aan licht en vitamine D. Wil je daar zomer en winter optimaal gebruik van maken, denk dan goed na over de manier waarop je je veranda koelt en verwarmt. Met vloerverwarming warmt de vloer 's winters aangenaam op en kan je je leefveranda 's zomers goed afkoelen. Liever radiatoren? Ook de Ulow-E2 radiator op lage temperatuur kan verwarmen én koelen. Weet wel dat koelen via je verwarming enkel kan in combinatie met een warmtepomp of een extra koelmachine naast je ketel.

Een leefveranda is snel geplaatst

Als je kiest voor een leefveranda die maximaal 40 m² groot is en die voor minstens 75% uit glas bestaat, heb je geen vergunning nodig en kunnen de werken snel van start gaan. Wil je de verbouwingen tot een minimum beperken, maar wel het hele jaar een aangename temperatuur in je leefveranda? Overweeg dan elektrische radiatoren, zodat er geen extra waterleidingen nodig zijn voor de verwarming. Extra handig, want elektrische radiatoren warmen een ruimte bijzonder snel op. Zo kan je onmiddellijk plaatsnemen in je veranda, wanneer je wil.

Inspiratie

Ulow-E2
De eerste radiator op ultra lage temperatuur
1 februari 2019
Radiatoren
How to hygge
Leren ontstressen op z'n deens
29 januari 2019
Interieur inspiratie
Graden geluk
De ideale temperatuur voor elk plekje in huis
30 januari 2019
Warmtearchitectuur
Ulow-wablief?
5 vragen (én antwoorden) over de Ulow-E2
25 oktober 2019
Duurzaam wonen
Buiten bibberen, binnen opwarmen
Brrr... ook een koukleum? Zo blijft het lekker warm in huis
15 januari 2020
Warmtearchitectuur
Isolatietips voor verbouwers
Wat je moet weten als je je woning goed wil isoleren
23 januari 2020
Renovatie